Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Как да станем супер донори на фекални транспланти

Как да станем супер донори на фекални транспланти

На практика всеки ден сме изправени пред активността на нашите черва и не е никаква изненада, че поне някои от нас са развили интерес към състоянието на нашите черва и неговата връзка към здравето и болестите.
През последните години чревната микрофлора, нашата чревна среда, се определя като пленителен „нов орган“ с всякакви видове функции. Е, ако бактериите в червата ни съставляват един цял отделен орган в тялото ни, какво ще кажете за трансплантация на органа?
Какво би станало, ако прехвърлите чревни бактерии от слаби хора на хора с наднормено тегло? Изследователите установили, че балансирането на бактериите, причиняващи затлъстяване, с преливане на чревни бактерии от слаб човек може да помогне. Сега, те искали това да бъде плацебо контролирано проучване, което при лекарствата е лесно: просто давате захарно хапче. Но когато пъхате тръба надолу по гърлото на хората и трансплантирате фекалии, чудя се какво ще ползвате като плацебо на акото? Плацебо-ако, ако не знаете! Както донорите, така и пациентите донесли пресни изпражнения и пациентите били разпределени или да получат изпражненията на донора или да им се трансплантират техните собствени събрани изпражнения – това било плацебото, получавате обратно вашите си неща.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *