Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Природно лечение на акне и гъбични инфекции

Природно лечение на акне и гъбични инфекции

Кое растение трябва да даваме за кое кожно заболяване? Имало е хиляди проучвания, публикувани до ден-днешен за здравословните ефекти на зеления чай, но едва наскоро изследователите започват да търсят възможността за ползване на зелен чай за превенция и лечение на инфекции. Взети са и патенти върху антибактериалните, противогъбичните и противовирусните свойства на чая. Нека да разгледаме част от доказателствата.
По отношение на гъбичните инфекции, съединенията на зеления чай показват силна противогъбична активност срещу основната причина за микоза, гъбични инфекции на ноктите, сърбеж в слабините и тения, сравними, в някои случаи, с мощни противогъбични медикаменти, като флуконазол. Добре, но това е в съд на Петри.
Какво ще кажете за баня за крака със зелен чай при гъбички между пръстите на краката? Очевидно чаените листа са били използвани някога като природно средство срещу гъбички. Така че, защо не проверим? И наистина, веднъж дневно по 15 минути баня за крака довежда до значително подобрение при симптомите в сравнение с контролната група.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Ами кокосовите орехи, кокосовото мляко и късоверижните триглицериди на кокосовото масло?

„Изследвания на популации, които се хранят с много кокосови орехи, често се цитират от онези, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *