Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Трябва ли всички да приемаме аспирин, за да предотвратим рак?

Трябва ли всички да приемаме аспирин, за да предотвратим рак?

“При хората, които не са се сблъсквали с някакво сърдечно-съдово заболяване, рисковете от прием на аспирин надделяват над ползите, но аспиринът може и да има допълнителни ползи.
Отдавна сме признали превантивната роля на аспирина, приеман ежедневно при пациенти със сърдечно-съдово заболяване; обаче сега се оказва, че реално можем да постигнем две цели с едно действие. Приемането на ежедневна ниска доза аспирин може също да помогне да предотвратим определени видове рак.
При анализ на 8 различни проучвания, включващ повече от 25000 души, авторите установили 20% спад в риска от смърт от рак сред онези, които били в групата на приемащите аспирин ежедневно. Всички знаем, че търсенето на ефективно и безопасно лечение на рака все още представлява огромно и тежко предизвикателство. Само ако можехме да спрем развитието на рака в началото — да го предотвратим, преди да ни връхлети. Е, вероятно можем да направим това с помощта на този растителен фитонутриент, салициловата киселина, съдържаща се в аспирина.”

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *