Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Салатата от уакаме водорасли може да понижи кръвното налягане

Салатата от уакаме водорасли може да понижи кръвното налягане

“Преди мислех, че водораслите са просто полезна необработена храна, важен източник на минерали като йод, който се съдържа именно там в най-концентрираната си форма. И наистина, само половин чаена лъжичка умерени водорасли, като араме или дулсе или две листа нори на ден биха могли да осигурят всичкия йод, от който имате нужда за деня.
Но приемът на водорасли се препоръчва не само като полезен източник на йод, а и също така очевидно за предотвратяване на хронични заболявания, свързани с начина ни на живот. Въз основа на какво?
Е, сега ще разберете този начин на мислене: Японците живеят дълго; те консумират водорасли; говорят, че водораслите може да играят роля за тяхното дълголетие, въз основа на предполагаеми доклади. Но когато видите списък като този с всички предполагаеми биологични дейности, които една храна има, ще искате да знаете дали това е основано на клинични данни, дали е реално изследвано върху хора, или са така наречените предклинични данни, базирани на епруветки и лабораторни животни? Когато бива публикувано проучване като това, говорещо за въздействието на свинско месо, допълнено с водорасли върху плъхове, какво правите с тази информация? Водораслите са една от съставките, която се опитват да използват с цел да подобрят имиджа на месните продукти. Затова се опитват да добавят гроздови семки, ленено семе, орехи или лилав ориз, или какво и да е. Трябваше да погледна: камшични водорасли. Как е това за предизвикателно изображение?“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *