Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Защо храненето е толкова комерсиализирано?

Защо храненето е толкова комерсиализирано?

Разпространението на хронични болести като диабет рязко се е повишило в последно време, като същото важи и за броя на статии за диабета, публикувани в здравни списания. Защо богатството ни от академични знания не се насочи по-пряко към подобряване на нещата? Може би защото нашата свръх привързаност към редукционизма се оказа толкова успешна в предотвратяването на остри дефицитни заболявания, а всъщност може да представлява пречка за успешната битка с острите хронични заболявания, както съм споменавал преди.
Здравето в наши дни сякаш е сведено до високо комерсиализирана скъпо струваща стока, при което ни се предлагат всевъзможни високи цени, високо технологични тестове и съмнителни лечения със значителни рискове, което е обезпокоително, защото повечето от нещата, които ни правят и поддържат здрави, са евтини и достъпни без професионална помощ или прекалено много пари. Това не означава, че модерните лекарства не направят чудеса, обаче какво да кажем за един по-широкоспектърен поглед върху нещата, за 80-те процента смърт и инвалидност, причинени от предотвратими заболявания, свързани с храненето?“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Явор Петков и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *