Breaking News
Home > МАТЕРИАЛИ > 7 изненадващи предимства на пшеничния протеин

7 изненадващи предимства на пшеничния протеин

Протеините са жизненоважни за правилното функциониране на организма. Приемът им повишава способността на тялото да изгражда мускулатура, спомага за увеличаване на защитните ни сили, отразява се ползотворно на метаболизма и регулира кръвното налягане.

Основните източници на протеини в природата са месото и млякото, но има и растителни заместители с изненадващи предимства спрямо традиционните ресурси.

Пшеничният гранулиран протеин съдържа 74% чист белтък, а ползите, в сравнение с животинските протеини, са неоспорими:

№1 Алкализира

Храните от животински произход, включително месото и суроватката, създават киселинна среда в организма. Правилният рН баланс е от изключително значение за здравето на нашето тяло. Растителните храни ни помагат да се борим с излишната киселинност, алкализират и балансират нашето рН.

№2 Без хормони на растежа

В храната на индустриално отглежданите животни често се добавят т.нар. хормони на растежа с цел по-бързо натрупване на маса. Тези хормони преминават в месото, което консумираме. При пшеничния протеин няма риск за преминаване на подобни хормони.

№3 Без холестерол

С консумацията на пшеничен протеин намалявате риска от сърдечно-съдови и метаболитни заболявания, поради растителния произход на протеина.

№4 Без антибиотици

С консумацията на растителни протеини избягвате риска от прием на преминали в месото антибиотици.

№5 Чиста планета

Растителните протеини се произвеждат по-лесно от животинските, изискват по-малко земни, водни и културни ресурси за производство.

№6 Подходящ за вегани и вегетарианци

В днешно време много хора изключват животинските продукти от менюто си по здравословни или морални причини. Пшеничният гранулиран протеин е добро решение за набавяне на качествен белтък от вегетарианци и вегани.

№7 Неутрален вкус

Малките пшенични гранули на La Garone имат семпъл и ненатрапващ се вкус и лесно може да приготвите различни ястия с тях:

•          вегетариански кебап

•          шарена фритата

•          веган руло Стефани

С всички тези предимства пшеничният гранулиран протеин ще внесе разнообразие в менюто ви и ще подобри белтъчния ви баланс. Може да приготвите различни ястия с него, като не забравяте да го накиснете във вода или бульон преди готвене.

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *