Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ЛЮБОПИТНО > На фокус – ферментацията и D’free

На фокус – ферментацията и D’free

Що е то ферментация?

Ферментацията е естественият процес на превръщането на въглехидрати, като захар и нишесте в киселина или алкохол, благодарение на специфични микроорганизми, като дрожди и добри бактерии.

Процесът е бил познат още в древността, когато главно е бил използван, за да се  съхраняват храни извън сезона. В днешно време ферментацията се използва при производството на редица популярни и обичани храни и напитки като кисело мляко, сирене, кисело зеле, комбуча, кефир, вино и т.н.

Ферментиралите храни притежават множество ползи за здравето, благодарение на наличието на добри бактерии, познати като пробиотици.

Защо ферментацията е полезна за нас?

Обикновено, при обработка на хранителни продукти, тяхната хранителна стойност намалява, но не и при тези с протичащ ферментационен процес. Храната не просто запазва своите ензими и витамини, а в някои случаи дори генерира и нови хранителни вещества.

Подобреното храносмилане е едно от първите неща, които ще забележиш, когато започнеш да консумираш повече ферментирали продукти. Храносмилането се подобрява благодарение на добрите бактерии, които участват във ферментационния процес и които помагат с възстановяването и поддържането на добрата микрофлора в стомаха ни. Това прави ферментиралите храни един от най-сигурните и вкусни способи за постигане на по-добро чревно здраве.

Високото съдържание на пробиотици във ферментиралите храни помага и при укрепването на твоята имунна система и често дори ускорява оздравителните процеси на организма. Ферментацията също така помага при разграждането на хранителните вещества, правейки храните по-лесни за храносмилане.

Явно е, че ферментиралите храни ни носят значителен брой ползи, от които можем само да се възползваме с чиста съвест. Можеш да опиташ още сега като включиш в своето меню D’free – специалитет от ферментирали ядки, който е отлична алтернатива на краве сирене например и зрее минимум 15 дни.

Повече за D’free

D’free са вдъхновени от стремежа на създателите му да дадат своя принос за по-добро здраве и устойчиво бъдеще. Това са апетитни специалитети от ферментирали ядки, които съдържат само кашу, кокосово масло, подправки, сол и закваска. D’free са грижливо приготвени от активирани ядки и съдържат ВВ-12®, най-добре изследваните и документирани бифидо бактерии в света. Специалитетите зреят достатъчно дълго, минимум 15 дни, за да бъдат с богат вкус, когато стигнат до теб.

D’free се гордеят с чистия си етикет, добрите бактерии и високото съдържание ядки и пасват идеално на салати, сандвичи, смутита, сосове и други вкусотии. D’free. Предлагат се в четири примамливи вкуса – D’free Натурално, D’free Мента, D’free Паприка с левурда и D’free Трюфел.

D’free се отличават с:

  • високо съдържание на ядки (84% кашу),
  • процес на ферментация с добри бактерии,
  • съдържат най-добре документираните в света пробиотични бифидо бактерии – BB-12®,
  • състоят се само от 4 до 6 познати съставки,
  • зреят минимум 15 дни,
  • регистрирани са във Vegan Society,
  • не съдържат мляко, лактоза и глутен,
  • произведени са в България.

Повече информация:

Уебсайт: https://dfreefood.com/  

Фейсбук: https://www.facebook.com/dfreefood   Instagram: https://www.instagram.com/dfreefood/

Check Also

Веган бременни и веган деца

Автор: ПЕТЯ БОГДАНОВА Това е една от най-противоречивите теми напоследък – удачно ли е бременните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *