Breaking News
Home > МАТЕРИАЛИ > Пролетни фестивали във Варна и Бургас: „Еко семейство – фестивал за природосъобразни продукти и живот“

Пролетни фестивали във Варна и Бургас: „Еко семейство – фестивал за природосъобразни продукти и живот“

В самото начало на 2020 година бихме искали да ви запознаем с Десислава Николаева. Деси и нейните съмишленички се вихрят в сайта „Мама знае всичко“ https://www.mamaznaevsichko.com/bg/, където родителите могат да открият полезна информация и то не само за отглеждането на децата. Поводът за това интервю са организираните от тях предстоящи събития във Варна и Бургас, които са под надслов „Еко семейство – фестивал за природосъобразни продукти и живот“ https://www.facebook.com/events/609369992935398/, https://www.facebook.com/events/2475947122673438/ .Два чудесни повода да се разходим до морето още през пролетта. Не ги пропускайте!

Представете се с няколко изречения.

Казвам се Деси. Няколко години живях в Бургас, това е мястото, което чувствам като мое, но любовта не признава граници и така дойдох преди 10 години във Варна. Имам 2 палави щурчета. Работата за мен е любов и отдаденост, затова отделям голяма част от ежедневието си  на нея.

Създател сте на сайта „Мама знае всичко“ – разкажете повече за това как се роди идеята за него. Има ли други замесени в реализацията на проекта и на какъв етап от развитието му се включиха те?

Преди децата да се появят работех много, в уикендите, извън работно време. След това когато голямата ми дъщеря поотрасна и трябваше да работя, за мен ставаше много трудно да се разпокъсвам, исках да съм с нея, но и да ходя на работа. В същото време все повече започнах да се интересувам от заниманията за деца, какво можем да правим, къде да отидем заедно, с какво да я изненадам, на какви активности да я запиша. Така се роди и идеята да създам страничката на Мама, да информираме родителите с всичко предстоящо и актуално от детския свят във Варна и Бургас.

Сайтът е на 3 години, все още се развива и проправя своя път. В проекта на Мама знае всичко са замесени и още 2 майчета, които допълват страницата. Събина, която ни помага,  тя беше изпратила съобщение до страничката на Мама https://www.facebook.com/Mamaznaevsichko/с идеи и така се запознахме. И Рая, която активно комуникира с партньори на сайта. И двете приемат Мама знае всичко лично, затова и казвам, че това е и тяхната страница.

С какво е полезен сайтът за родителите? Има ли на него информация, подходяща и за други таргет групи?

Стремим се да правим страницата на Мама полезна. Читателите ни са повече жени. В забързаното ежедневие често изпускаме интересни и важни събития или става обратното – от много материали и активности някак си отново не достигаме до подходящата за нас информация. Опитваме се наготово да я предлагаме на нашите читатели, да я събираме на едно място. Отделяме внимание и с материали за дамите, семействата. Често организираме и семейни събития. Пишем по актуални теми, които не са свързани само с децата.

Организатор сте на събитието „Еко семейство – фестивал за природосъобразни продукти и живот“, което ще се проведе идната пролет. Защо сте се фокусирали точно върху тази тема?

По няколко причини избрахме тази насоченост и концепция. Последните месеци споделяхме информация за екология, рециклиране, природосъобразни продукти и те имаха висока читаемост, ангажираност и отзиви. Ние също се интересуваме все повече  и обръщаме внимание на продуктите, които ползваме и купуваме. Все повече виждаме и последиците към природата, като цяло и към Земята от замърсители и вредители и мисля, че ако всеки направи малки жестове, промени вредни навици, ползва екологични продукти помага на себе си и света.

Приемаме фестивала като възможност да помогнем както на природата, така  и на хората.

Разкажете повече за събитието – какво да очакват от него посетителите?

Много сме ентусиазирани и за двата фестивала. Надяваме се да направим едно забавно, полезно, информативно събитие за всички. Ще има работилници за малки и големи, вдъхновяващи лекции, интересни изложители, игри, предизвикателства:)

Какво е основното послание, което се надявате фестивалът да остави у хората?

С фестивала ще се опитаме да покажем колко много натурални и здравословни продукти съществуват, с които може да заменим вредните. Чрез успешни примери да помогнем на хората да променят нагласи, мислене. Да засилим чувството на отговорност за опазване на природата чрез рециклиране, стремеж към живот с нулев отпадък, да създадем здравословни навици…

Къде и кога ще се проведе събитието?

04.04 – 05.04 в Експозиционен център Флора  в Бургас.

https://www.facebook.com/events/609369992935398/

16.05 – 17.05 в детски център Мама и аз Варна, квартал Левски https://www.facebook.com/events/2475947122673438/

Посочете три причини защо да посетим фестивала.

Да научим

Да участваме и се забавляваме

Да предадем нататък:)

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *