Breaking News
Home > РАСТЕНИЯТА > ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА > Чесън за хрема, синузит и инфекции

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Dess Bebo
Пасирате през пасатора за чесън – 3-4 скилидки. В тензух прецеждате, за да вземете сока, разреждате го с 3-4 супени лъжици ПРЕВАРЕНА или Филтрирана вода. С капкомер взимате от смесената течност и капвате по 10 капки във ВСЯКА ноздра (предупреждавам: боли и щипе, обикаляте малко помещенията, може и да ругаете-позволено е). От това още от първият път ще излезнат от носа неподозирани неща, но не се плашете – това е действието и целта. Повтаряте още 2-3 пъти през деня, но през интервали от време.
Това е болезнено за 1мин., но няма човек, на който да не е подействало на синузита. Майка ми е с 20г. хроничен синузит и 3 пункции – с този прост метод се спаси и вече 4г. не се възпалява.

Въпрос: Колко е трайността на тези капки? На стайна Т ли се държат?
Отговор: Да, на стайна температура, защото все пак в носа ги капвате.

Въпрос: Вместо капкомер, може ли да използвам спрей за нос?
Отговор: Не! По-добре със малка спринцовка, но спрея не е същият ефект. Спрея ги разпръсква, а не капе капка, която е нужна.

И като сме започнали да добавим още един коментар, който не е с чесън, но пак дава достатъчно основателни резултати:

Бонка Димитрова
В здравословните магазини се продава тинктура от морска краставичка. Това е някакво растение, което расте край морето. Прочетох в една книга с народни рецепти за него. Не беше проблем да я купя. Лично аз не страдам от синузит, но съпругът ми имаше сериозно влошаване. Това нещо много помогна. Веднъж имах ужасна хрема, та реших и аз да си сложа. Голяма грешка! Щипе ужасно! Нетърпимо! Имах усещането, че за секунди изгубих съзнание от парене, болка, горене, щипане. Но веднага се почувствах по-добре. Престраших се и си капнах оше 2 пъти (слага се 3 пъти на ден). Изтърпях геройски ужасното щипане, но на другия ден от хремата нямаше следа. Синузитът също се повлия отлично. Та… ако решите да ползвате тинктура от морска краставичка, да не кажете, че не съм Ви предупредила!

Tatiana Veleva
Дааа, аз си капнах директно пресен сок, три дни не знаех ще живея или ще умра, хах… но е екстра ефективно!


Източник: Група Ферментиране на Храна

Check Also

Моето любимо веган меню

от нашата любима веге вдъхновителка Флор :) https://www.instagram.com/flor2inspire/ Бързо, лесно и много вкусно! Подходяща за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *