Breaking News
Home > РАСТЕНИЯТА > ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА > Засилване на имунитета с природни средства при грип, коронавирус и др.

Засилване на имунитета с природни средства при грип, коронавирус и др.

В тази секция копираме личните „народни илачи“ на различни хора, споделени в социалните мрежи. Не гарантираме за тях, но пък знаем, че няма как да навредят. Така че ще се радваме ако имате личен опит и споделите с нас различни свои изпитани рецепти.

За повишаване на имунитета, споделено от Деси Костадинова:
Доста често ми излизат в главата и разни предсказания на баба Ванга, които съм чела в книги за нея, но най-много в главата ми кънти една фраза: ❗️”Ако човека не се обърне към природата, ще изчезне…“ ❗️
В крайна сметка реших да седна и да напиша малко рецепти от народната медицина, които лично съм използвала и благодарение на които, смея да твърдя, че най-малкия бандид в къщи, не е стигал до по-сериозни настинки, грипове и прочие, съответно и до употреба на лекарства.
❗️И сега преминавам към пандемията заляла света! COVID-19
Вече чухме, че вирусът поваля първо хора със слаба имунна система, а това което правят лекарите е да се опитат да я подсилят, за да може организма да се пребори сам. Ето ви две рецепти които аз прилагам и съм сигурна в действието им, ако се разровите в интернет пространството, ще намерите още много.
✅ Засилване на имунната система
? Най-мощният еликсир за силна имунна система
Сироп от черен бъз (Огромно е количеството на витамин С в бъза, а ако съумеете да ги изсушите правилно, може да запазите по-голямата част от полезните съставки. Плодът е богат на антиоксиданти и вещества с противовъзпалително действие): 1 с.л. сутрин, обед и вечер на гладно, 20 минути преди хранене. При профилактика може само веднъж дневно – сутрин. Тази рецепта се препоръчва при редица случаи: като превантивна мярка за общо укрепване на имунната система, срещу състаряване и бръчки, против простуда и грип, възпаления на гърлото, носа и ушите, при кашлица – за по-лесно изчистване на бронхиалния секрет. Според него бъзакът е най-силната билка, която държи имунитета буден, та дори срещу рак.
? Мед, лимон и джинджифил – рецепта против грип, която включва 300 г настърган джинджифил, смесен с 400 г домашен мед и един настърган лимон. Обърква се и се взема всеки ден по 2-3 лъжички.
⚠️ Съобщават ни, че Първият симптом на вируса е сухотата в гърлото. Всички знаем, че при наложената ни карантина, въздухът в домовете ни не е толкова чист, за това често проветряване и много вода, ако обаче сухотата в гърлото се засили, тогава вече е необходимо да се вземат по сериозни мерки.
✅ Редовно приемане на чай от лайка, шипки и мурсалски чай.
? Овлажняване на лигавиците с прясно зеле и мед: 1/4 от средно голяма прясна зелка се изцежда, полученото количество сок се смесва със същото количество мед. Полученият сок се пие по една супена лъжица през час. Това моментално стимулира отхрачващ ефект.
⚠️ Ако все пак сте изпуснали момента и вируса и други подобни вече са започнали да слизат по трахеята, ще започнете да усещате дразнене по дихателните пътища. За това спешно трябва да преминете към следващо действие, а то е:
? Инхалация – Прави се най-често с лайка, която е силно противовъзпалителна билка. ПРАКТИЧЕСКО ИЗПЪЛНЕНИЕ, РЕЦЕПТА: В съд с 1л. вряща вода се поставят 2 супени лъжици цвят от лайка, 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 5-6 капки йодна тинктура и 1 супена лъжица мед. Главата се покрива с кърпа и се диша над парата 10 мин. Следва измиване на лицето с хладка вода. Тази инхалация е полезна при ларингит, фарингит и бронхит.
Аз лично съм го правила и само с лайка и сода, малкия беше на месеци, успях да го задържа над тенджерата едва няколко секунди, но резултата беше моментален!
⚠️ Ако вирусът вече е възпалил дихателните пътища и дробовете, вече ще имате и усилваща се кашлица, за това вече преминавате и към най-силният природен антибиотик, паралелно с чайовете, инхалациите и соковете за имунната система!
? Черна ряпа – цяла– Измиваме една черна ряпа, премахваме калпачето и издълбаваме с лъжица дупка в ряпата. Пълним дупката с мед и слагаме отрязната част от ряпата като капак. Оставяме така 4-5 часа. Медът издърпва най-ценното от черната ряпа, а полученият сок е антибиотична бомба. Изпиваме го и пълним дупката с нов мед. Така повтаряме процедурата до като ряпата не изсъхне. Обикновено при силна настинка са необходими две средно големи репи.
Черната ряпа може да се приготви и по друг начин – почиства се, настъргва се на ренде и се изстисква. На 1 чаена чаша сок се добавя половин чаена чаша мед. От сместа се вземат по 2 супени лъжици преди ядене и вечер преди лягане.
⚠️ Ако все още имате суха кашлица, което е невъзможно при горепосочените рецепти (от личен опит съм убедена). Прилагам и една друга рецепта.
? Суха кашлица – Вземете 2 чаени лъжички сушен босилек и ги заливате с четвърт литър вода и варите в съд, покрит с капак. Отварата се прецежда и се изпива на няколко пъти през деня.
? Болните от остър бронхит да консумират дневно по 100-150 г мед като го вземат през интервал от 1-2 часа, по две с.л..
Това лечение продължава 20 дни.
Прави се смес от 500 г мед, 100 г ленено брашно и анасон. Варят се 10 мин на водна баня. Тридесет минути след като сте взели по 1 ч.л. от горната смес, ще пиете чай от по 10 г бяла ружа (цвят и корен), бъзов цвят, волски език, мащерка, мента, листа от тесен живовляк, иглика, риган и сладко коренче.
? При разширени бронхи и бронхоспазъм
Приготвя се смес от равни количества от билките: цвят от бяла ружа, листа от градинска ягода, агимония и корите от ябълка. В половин литър вода се прибавят 2 с.л. от сместа и 3 лъжици нектарен мед. Вари се 10 минути. След като изстине на болният е дава по 1 ч.л. след ядене.
? При бронхопневмония и упорита кашлица
В 200 г завряла вода се прибавят 35 г счукан карамфил. Като изстине се прибавят 35 г нишадър от аптеката.
? При хроничен бронхит и простудни заболявания
В съд се размесват 1 кг мед, 50 г синапено брашно и 200 г препечена смляна ръж. Взема се по 1 лъжица сутрин и вечер. Почиства идеално и белите дробове.
✅ Компреси
? При болки в гърлото и налепи: Компрес на гърлото от затоплена извара, слага се на гърлото и стои 10-12 часа, за предпочитане повреме на сън.
? При бронхит: Компресът с кромид лук е особено ефикасен. Една средно голяма глава се изпича във фурната. За целта можете да ускорите процеса, като я завиете в кухненско фолио. Пече се до омекване. Смачква се или се разбива с блендера до каша. Нанася се върху горната част на гърдите и шията. Отгоре се слага найлон и одеяло, за да се запази топлината.
✅ Остава да добавя и метод за сваляне на висока температура. Тук е момента да добавя, че не предприемам нищо докато температурата не стигне 38,5. Малкия е вдигал два пъти температура, от които единия цяла седмица поддържаше 38 градуса на седмия ден вдигна 39, намазах го с разредена ракия, без областта на сърцето, свали я и до там с тогавашния вирус.
⚠️⚠️⚠️ При тази витаминозна бомба няма вирус на света, който да повали човешкия организъм, за това препоръчвам силно на всеки при настинка, вирус, грип, бронхит пневмония, както и новият вирус, който сигурно е съвкупност от всичките преди него, да прибегне моментално към тези мерки и засилване на имунната система.
Със сигурност те няма да ви навредят, но естествено, както съветват лекарите, при тежки състояния веднага на лекар❗️

Check Also

Моето любимо веган меню

от нашата любима веге вдъхновителка Флор :) https://www.instagram.com/flor2inspire/ Бързо, лесно и много вкусно! Подходяща за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *